Verslag Chihuahuauitjes Playday eerste editie 13-07-2019
08 augustus 2019 
3 min. leestijd

Verslag Chihuahuauitjes Playday eerste editie 13-07-2019

Chihuahuauitjes is voor de meesten van jullie bekend door de chihuahuauitjes kalender én de speeluurtjes waarbij we samen komen op een (pop-up) hondenspeeltuin en waar de hondjes lekker los kunnen spelen. Dit jaar vond ik het tijd om behalve losse speeluurtjes ook eens een keer iets anders te organiseren; het idee voor de Chihuahuauitjes Playday was geboren! Een dag in het teken van activiteiten samen met je chihuahua. In deze blogpost legde ik er meer over uit. Op 13 juli was het zo ver; de eerste editie van de Chihuahuauitjes Playday in Vlaardingen!

Chihuahuadag-flyer-13-07-2019

Hoe de dag begon

Om 5:30 uur ging de wekker om honden sport en spel materialen op te halen die Edwin, eigenaar van Hondenschool Martin Gaus Zoetermeer beschikbaar had gesteld. Nadat ook alle gevulde goodiebags ingeladen waren reden we door naar de locatie in Vlaardingen. Daar kwamen hulptroepen Ashley van Dog’s Favourite en Sylvia Fryde ook met volgeladen auto’s heen. Leuk detail; Ashley neemt de hoopers materialen zo vaak mee dat zij een heel systeem bedacht heeft om alle materialen in haar kleine auto te passen. Dat systeem is dus ook de enige manier waarop alles lijkt te passen haha!

Klaar voor de start, af!

Hondenspeeltuin de Broekpolder is een groot open terrein opgedeeld in losse velden. Ideaal; we hebben een veld gebruikt voor kraampjes en het los spelen en het andere veld hebben we gebruikt voor de workshops. Het 400 meter lange pad om de velden heen hadden we ingericht als stormbaan met allerlei obstakels. Van wiebelkussens tot aan strandballen, een trampoline en springhekjes. Super gaaf! Om 11 uur stond er al een behoorlijke rij en kon de dag beginnen!

Chihuahua's-springen-stormbaan-vlaardingen

stormbaan-chihuahuas-vlaardingen

Ashley en Sylvia, beiden opgeleid als kynologisch instructeur hebben op het tweede veld de gehele dag workshops gegeven. We hadden 4 varianten; pret met je hond, dogdance, hoopers, neuswerk en hersenwerk. Iedere workshop duurde ongeveer een half uur en was gratis toegankelijk. Een super leuke manier om kennis te maken met verschillende lessen en thuis ook wat leuke oefeningen te kunnen doen.

hoopers-workshop-voor-chihuahuas

Niet met lege handen naar huis

Voorafgaand aan de dag had ik contact gehad met leuke merken en bedrijven die stuk voor stuk een cadeautjes voor in de goodiebag doneerden. Zo ging iedere chihuahua naar huis met een tasje met natvoer van Renske Diervoeding, een tijdschrift, proefzakje, kortingsbon en tandenborstel van Pets Place Vlaardingen, een snack en informatiebrochure van Dierenparadijs Zoetermeer,  en een kortingsbon voor een fotoshoot bij Marleen Verheul fotografie. Het inpakken was een hele klus maar het was het meer dan waard!

100-goodiebags-chihuahuauitjes-playday

Voor herhaling vatbaar

De dag verliep goed! Na een flinke regenbui in de ochtend ging in de middag de zon schijnen en hebben we met z’n allen genoten van de veilige omgeving waar onze kleintjes naar hartelust konden spelen. De workshops waren drukbezocht en de stormbaan werd door sommige mensen wel 4x afgelegd omdat er zo veel leuke uitdagingen op te vinden waren.

Foto’s

Marleen heeft naast het maken van portretfoto’s ook een paar hele leuke sfeerfoto’s gemaakt. Een aantal van die foto’s zie je terug in dit bericht. Wil je ze allemaal zien? Check dan het fotoalbum op onze Facebook pagina. 

overview-foto-eerste-editie-playday-los-spelende-chihauhuas

De volgende editie

Iedereen super bedankt voor jullie bezoek aan deze fantastische eerste editie! Op 11 augustus staat de tweede editie van de Chihuahuauitjes Playday gepland, dit keer in Oeffelt (NB). Zien we jullie daar? Meer informatie over 11 augustus kun je hier vinden. 

Tweede-editie-chihuahuauitjes-playday-oeffelt

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen