Maak je eigen chihuahua kerstfoto!
20 december 2015 
in Tips
1 min. leestijd

Maak je eigen chihuahua kerstfoto!

Ik zie deze vraag regelmatig terug komen op Facebook; ‘hoe bewerk je makkelijk een foto? En gratis?’ Zeker nu iedereen een foto van zijn/haar chi met een kerstwens op Facebook wil plaatsen. Daarom ga ik jullie dat via deze post laten zien. Ik gebruik hier namelijk het volgende gratis en online programma voor:

Logo van PicMonkey

Het geheel werkt erg simpel. Je gaat naar www.picmonkey.com en klikt op één van de vier opties. Als je al een foto hebt en deze enkel wilt bewerken dan raad ik je aan om voor de eerste optie, dus edit, te kiezen. Vervolgens vraagt PicMonkey je om een foto te selecteren uit je bestanden. Selecteer nu de foto die je wilt gaan bewerken. Via de optie ‘design’ kan je trouwens een Facebook cover maken. Ook een aanrader!

Kies edit

Nadat je de juiste foto hebt aangeklikt kom je in het bewerkingsscherm terecht. Links zie je verschillende knoppen. Als je hier met je muis overheen gaat zie je verschijnen wat je hier kunt doen. Je kunt filters toepassen, de foto bijsnijden en natuurlijk het aller belangrijkste: een kerstmuts toevoegen!! Een aantal opties van dit programma, te herkennen aan het kroontje, kun je alleen gebruiken als je een lidmaatschap neemt.

In de editor

Het leuke aan PicMonkey is dat zij op ieder moment van het jaar andere opties hebben. Zo heb je nu onderaan een speciale knop met ‘kerstopties’. Later het jaar heb je hier bijvoorbeeld weer valentijn of pasen opties. Altijd iets bruikbaars dus.

Tot slot kan je je afbeelding opslaan en dan is hij klaar om geplaatst te worden.

Welke programma’s gebruiken jullie? En is het gelukt met PicMonkey? Als ik je kan helpen dan hoor ik het graag!

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen