Je chihuahua uitlaten als het vriest: 10 tips
19 januari 2016 
in Tips
2 min. leestijd

Je chihuahua uitlaten als het vriest: 10 tips

Winterklare chi'sStaat bij jullie de verwarming ook zo te loeien? Hier in ieder geval wel. Als hij het doet dan.. de CV sputtert de laatste dagen namelijk een beetje tegen.. *ALSJEBLIEFT BLIJF WERKEN*

Ook met deze vrieskou ontkomen we niet aan het wandelingetje met onze kleine lieverd. Daarom 10 tips voor jullie om dit zo goed en veilig mogelijk te doen.

  1. Overweeg een extra beschermlaagje

Niet alle honden hebben het buiten warm genoeg met deze kou. Omdat een chihuahua van nature klein en slank is, en het lichaampje dus dichter bij de koude grond/sneeuw is loop je extra risico dat je chi snel afkoelt. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door gebruik te maken van een jasje/trui/vest etc. Wanneer dit nodig is verschilt per hondje. Pups bijvoorbeeld hebben al veel sneller behoefte aan extra verwarming. Zelf doe ik Bruce enkel een trui aan bij langere wandelingen.

  1. Laat je hond niet op ijs lopen

Door gladheid kan je chi uitglijden en zich hierbij flink bezeren. Dit is ook niet goed voor de spieren, pezen en gewrichten. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat problemen aan de gewrichten veel voor komen bij chihuaua’s. Probeer ijs (en dus ook bevroren plassen) zo veel mogelijk te ontwijken.

  1. Smeren met vaseline

Jullie hebben de vaseline tip vast wel eens langs zien komen. Verschillende mensen raden aan om voetzooltjes in te smeren met vaseline. Als je dit doet voorkom je dat er tijdens het wandelen ijsbolletjes ontstaan tussen de teentjes. En dit kan pijn doen. Verder voorkom je met behulp van vaseline dat sneeuw aan de pootjes blijft kleven en pekel (strooizout) het voetzooltje gaat irriteren.

  1. Let op met sneeuw

De ene chi is dol op sneeuw, de andere ontwijkt de sneeuw zo veel mogelijk. Gaat jouw chi de sneeuw in? Let dan goed op dat hij/zij niet te snel afkoelt. Doordat de sneeuw smelt wordt je hond namelijk nat. En met deze temperaturen zorgt dat al snel voor onderkoeling!

  1. Laat je chi geen grote hoeveelheden sneeuw eten

Sommige honden eten graag sneeuw. Let hier mee op, het kan namelijk buikkrampen en diarree veroorzaken.

  1. Let op sneeuwklontjes

Sneeuw kan klonteren aan langere haren. Honden hebben hier last van en gaan er vaak aan kauwen. Je kunt je chi helpen door deze stukjes tussen je vingers te laten smelten. Trek er niet aan, dit kan veel pijn doen!Lekker ingepakt

  1. Was je chi niet met shampoo

Was je chi in de winter liever niet met shampoo. Shampoo kan namelijk het vettige laagje van de vacht verwijderen waardoor deze niet meer waterafstotend werkt.

  1. Spoel de pootjes na het wandelen goed af

Zo zorg je ervoor dat alle zoutresten weggespoeld worden deze geen irritatie aan de pootjes meer kunnen veroorzaken.

  1. Binnen spelen

Kan je door de kou niet zo ver lopen als dat je normaal doet? Houd er dan rekening mee dat je chi toch zijn of haar energie kwijt moet. Dit is makkelijk op te lossen door binnen spelletjes te doen. Misschien is het aanschaffen van een braingame een idee? Zoals de Boneslots of de Gambling Tower.

  1. Geniet!

Ben jij een wintermens? Ik totaal niet! Toch vind ik het wel leuk om af en toe een wandeling te maken in een bos en te genieten van het uitzicht. Als jij ontspannen bent dan is je chi dit ook. Extra reden om te genieten als je buiten bent! Voordat je het weet is de winter weer voorbij ;)

Interessant artikel? Deel hem met je vrienden met behulp van de onderstaande buttons.

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen