Help! Het regent en.... Bruce wil niet naar buiten
20 januari 2016 
in Dagboek
1 min. leestijd

Help! Het regent en.... Bruce wil niet naar buiten

Het miezert buiten en Bruce kijkt mij bij de voordeur al aan alsof ik hem zwaar ga mishandelen. ‘Kom op klein draakje, je moet toch echt naar buiten’. En heel voorzichtig trok ik hem mee. Met veel tegenzin zet hij één stap over de drempel. Mij aankijkend met een blik van ‘met jou kom ik voorlopig niet meer knuffelen’. Herkenbaar voor iemand?

Eenmaal buiten dook Bruce in elkaar en deed hij alsof er bakstenen uit de lucht vielen. Levensgevaarlijk die regen. Voor de duidelijkheid: het miezerde zo minimaal dat het nauwelijks voelbaar was. Tja, en wat doe je dan? De eerste paar keren dat dit gebeurde heb ik een spoedrondje gelopen. Doorlopen en hem steeds meetrekken als hij ‘vol in de ankers gaat’. Met als resultaat dat er ’s ochtends een mooie verse drol op mijn witte tapijt lag. Arme schat, hij wilde het echt niet buiten doen dus.

Ik heb besloten er voortaan maar een klein feestje van te maken. Dus, een plak kipfilet mee en zo happy doen dat mensen op straat denken dat ik net uit een of andere instantie ontsnapt ben. ‘Goedzooo Bruce!!!! Jippiee!!! High five!!!!’ roep ik terwijl ik door de regen heen huppel. En dat werkt voor Bruce. Totdat ik ermee stop of de kipfilet op is haha. Voor meer succes wissel ik het af met dingen die hij leuk vindt. Zoals stukjes rennen en commando’s zoals zit en lig. Mij maakt het niet uit dat mensen me raar aankijken, ik doe heel veel voor mijn kleine schat.

Een vriendin gaf mij de tip om hem een jasje aan te trekken. Omdat Bruce kort haar heeft kan het natuurlijk zo zijn dat hij de regen zo direct op zijn lijfje gewoon niet fijn vindt. Ook dat werkt!

Nu ben ik wel erg benieuwd naar jullie chi! Is dit verhaal herkenbaar? Ligt het aan het ras, of is Bruce gewoon echt een klein draakje? En hoe lossen jullie dit op? Ik hoop in ieder geval dat we de komende tijd meer drogere perioden mee gaan maken. Scheelt Bruce weer een wandeling met tegenzin, en mij heel wat gekke blikken ;)

Tot de volgende keer!

Liefs, Ester

 

Interessant artikel? Deel hem met je vrienden met behulp van de onderstaande buttons

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen