Fietsen op Texel met je chihuahua
13 september 2018 
3 min. leestijd

Fietsen op Texel met je chihuahua

Nog niet zo lang geleden vertrokken we naar Texel voor een fietstocht en Bruce ging mee! Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt en wat onze tips zijn voor een dagje naar Texel met je chihuahua? Lees dan snel verder!

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Je komt er met de Texelstroom van veerdienst Teso, dat is een veerpont die vaart tussen Den Helder en Texel. Nadat we hadden geparkeerd even voorbij de parkeergarage bij het pontje (de parkeergarage is betaald, een stukje verderop zit een woonwijk daar is het gratis!) wandelden we binnen een klein kwartiertje naar de boot. Retourtickets kosten €2,50 per persoon en voor hondjes hoef je niet te betalen. Mooi meegenomen 😉

veerpont-texel

Na ongeveer 20 minuten varen arriveer je op Texel. Omdat het zo’n grote boot voel je nauwelijks dat je vaart. Ook kun je zelf kiezen of je een rondje wilt wandelen of wilt wachten op één van de bankjes binnen of buiten. Bruce had volgens mij niet eens door dat we aan het varen waren en bleef prinsheerlijk bij mij op schoot zitten 😉 Ohja, en soms een beetje blaffen naar andere hondjes haha.

Direct aan wal zit rijwielverhuur veerhaven Texel . Je kunt daar een fiets huren mét fietsmand, speciaal voor kleine hondjes voor €14,50 (1 dag). Van te voren reserveren is wel aan te raden, zo weet je zeker dat het mandje voor je klaar staat. Online kan dat door het vinkje aan te zetten bij ‘kinderzit’ en in het opmerkingenveld te vermelden dat het om een hondenmand gaat. De medewerkers van de fietsverhuur zorgen ervoor dat de fiets met mand voor je klaar staat, zo ben je in een mum van tijd onderweg. Heb je een hondje (net als Bruce haha) die graag een zacht mandje heeft? Neem dan even een deken of kleedje mee. De fietsmand heeft namelijk enkel een houten bodem.

fiets-met-mandje-texel

Omdat het op de dag dat we gingen fietsen mega warm en zonnig was hebben we het mandje nog een extra upgrade gegeven met een handdoek. We hebben deze aan de bovenkant bevestigd met een aantal wasknijpers. Zo zat Bruce lekker in de schaduw maar kon hij toch om zich heen kijken en genieten van een fris windje. Zie hem genieten!

bruce-in-fietsmand-texel

Texel is een echt fietseiland, er zijn dan ook meerdere fietsroutes beschikbaar. Wij hebben echt een diehard rondje gefietst van ongeveer 70 kilometer (inclusief verkeerd fietsen!) met als resultaat bijna een week spierpijn, maar natuurlijk kun je ook een (veel!) kleiner rondje maken. Onderweg kom je veel strand en bos tegen waar je kunt stoppen om even de benen en pootjes te strekken.

 panorama-wandelenmetbruce-texel

fietsen-op-texel-met-chihuahua-in-mand

Op veel plekken mogen honden los lopen, is dat niet zo dan staat dat aangegeven met bordjes. Ook mogen hondjes bij vrijwel ieder café en restaurantje mee naar binnen. Bij de Oranjerie ’t Vogelhuis kreeg Bruce zelfs een fleece dekentje zodat hij lekker op de stoel naast ons kon liggen. Dat zag hij natuurlijk wel zitten 😉

Samen met Bruce op pad in Texel was een hele fijne en mooie ervaring. We komen zeker nog eens terug!

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen