Chihuahuaschool Basiscursus

Starten met trainen en de basis van hondengedrag

Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht

Groepen van maximaal 6 hondjes

Overdekte locatie

Indoor hondenschool, je staat warm, droog en alles is goed afgesloten

Enkel chihuahua's en chihuahua kruisingen

Samen met hondjes van hetzelfde ras en formaat leren

Over Chihuahuaschool

Leuk dat je deze pagina bekijkt! Mijn naam is Ester, de eigenaresse van chihuahuauitjes.nl en ik heb Chihuahuaschool opgericht om hondencursussen ook voor chihuahua eigenaren toegankelijk te maken. 


We trainen in kleine groepen zodat er veel ruimte is voor individuele begeleiding en zodat we opdrachten altijd kunnen aanpassen naar een uitdaging op jullie niveau! En omdat we alleen met chihuahua's en chihuahua kruisingen trainen hoef je niet bang te zijn dat jouw kleine maatje ondersteboven gelopen wordt ;-) 


Heb je vragen? Stuur me dan gerust een berichtje via info@chihuahuauitjes.nl. Hopelijk tot snel op één van de cursussen!


Startdatum volgende editie

Katwijk

Zaterdag
21-03-'20
15:00

Hoe ziet de basiscursus eruit?

Les 1: Kennismaken + De zin en onzin van het trainen

Les 2: Zitten en zitten blijven + Hoe bouw je een training op?

Les 3: Aandachtsoefeningen + Meelopen aan de lijn (ook bij uitdagingen!)

Les 4: Hier komen + Hoe ga je om met prikkels in de omgeving?

Les 5: De handtouch en handen volgen + herhaling voorgaande lessen

Les 6: Finale! Het geleerde laten zien en evalueren + certificaat en rapport na afloop

Deze cursus is geschikt voor jullie als...

Je op een laagdrempelige manier kennis wilt maken met een hondenschool. Bijvoorbeeld omdat je nog nooit eerder een cursus hebt gevolgd

Deze basiscursus is zo ingestoken dat je aan de slag kunt op een niveau dat bij jullie past. Er is voor iedereen een passende uitdaging te vinden. Het maakt dus niet uit als je al wat dingen kan, super leuk zelfs! Dan kunnen we daar op voort borduren.

Je chihuahua nog heel jong is (puppy) óf je hem/haar nog basiscommando's wilt leren

We focussen ons in deze cursus voornamelijk op de basiscommando's zoals zitten, liggen, blijven en met je mee wandelen. Als jullie sommige commando's al kunnen dan gaan we daar een uitdaging op verzinnen. Omdat we bij de basis beginnen is deze cursus ook uitstekend geschikt voor pups vanaf 8 weken oud.

Je alleen met chihuahua's en chihuahua kruisingen wilt trainen

Bang dat jouw kleine maatje omver wordt gelopen door een grote lompe pup tijdens een les op een reguliere hondenschool? Dat zal hier niet snel gebeuren. We trainen namelijk enkel met chihuahua's en chihuahua kruisingen en in groepen van maximaal 7 hondjes. Zo is er voor iedere baas-hond koppel voldoende persoonlijke ruimte om rustig te trainen.

Je een betere en sterkere band wilt met je kleine maatje

Samen trainen betekent quality time; echt even samen aan de slag. Tijdens de les ligt de gehele focus op jullie training. Dat draagt bij aan een betere en sterke band.

Je je chihuahua beter wilt leren begrijpen

Behalve dat je aan de slag gaat met het leren van commando's leer je veel over de lichaamstaal van je kleine maatje. Dat helpt je om in het dagelijks leven beter zijn/haar behoefte in te schatten en hem/haar een fijner leven te kunnen geven. 
Andrea Dieterich

Over de trainster

Mijn naam is Andrea Dieterich. En de  hond die bij mij hoort is Darwin. De betekenis van deze naam is “Goede vriend”. Dat is wat honden ons geven: onvoorwaardelijke vriendschap. In mijn werk als trainer help ik mensen de communicatie met hun hond duidelijker te maken. En dit op een ontspannen, leuke manier.


Ik vind het ontzettend leuk om met Chihuahuauitjes samen te werken. Wij delen de missie om chihuahua eigenaren te laten zien hoeveel leuke mogelijkheden er zijn om je hond te trainen. Lekker samen bezig zijn en elkaar daardoor nog beter leren kennen.  

De chihuahuaschool hebben zowel laycie als ik zeer positief ervaren.

Leuke leerzame lessen waarin alles rustig wordt uitgelegd en je zeker goede bruikbare tips krijgt!


Mijn laycie was in het begin zeer angstig voor zowel de omgeving als de hondjes maar is aan het einde van de cursus helemaal uit haar schulp gekropen, dit allemaal dankzij de kleine groep ( met alleen chihuahua’s, want dat is ook zeer prettig! ) en het rustige tempo waarin je alles mag proberen, niks moet alles mag en dat is zeer prettig! 


Chihuahua’s kunnen alles en door deze school laten we dat zien ook dus ik raad iedereen aan die een chihuahua heeft om dit te doen! 

Cynthia vd Bosch, baasje van Laycie

Lesmomenten

De cursus duurt 6 weken en vindt plaats op de volgende momenten

Zaterdag 21 maart - 15:00 - 16:30 uur

Zaterdag 28 maart - 16:00 - 17:00 uur

Zaterdag 4 april - 16:00 - 17:00 uur

Zaterdag 11 april - 16:00 - 17:00 uur

Zaterdag 18 april - 16:00 - 17:00 uur

Zaterdag 25 april - 15:00 - 16:30 uur

Reserveer nu jullie plek! (max. 6 plaatsen)

Extra: Haak gratis aan bij het speelmoment tussen de lessen

Op de lesdag traint er een andere groep chihuahua's na deze les. Tussen deze les en de volgende zit ongeveer een half uurtje waarin de hondjes los kunnen spelen op het omheinde veld. Als je wilt dan ben jij ook van harte welkom :D

Locatie & Tijden

De lessen worden gegeven in de overdekte trainingshal van de Martin Gaus Hondenschool in Katwijk. De eerste en de laatste les zijn van 15:30 - 17:00 uur en de tussenliggende lessen van 16:00 - 17:00 uur. 


Het adres is Katwijkerbroek 8c, Katwijk

Faciliteiten

Koffie en thee zijn verkrijgbaar. Verder is er een toilet en is er de mogelijkheid om voor de deur van de trainingshal gratis te parkeren.