Braingame: Trixie Gambling Tower
12 december 2015 
1 min. leestijd

Braingame: Trixie Gambling Tower

Sinterklaas is weer het land uit. Ook dit jaar heeft hij een mooi cadeau voor Bruce achter gelaten, namelijk een imposante hondenpuzzel.

Vandaag laat ik jullie kennis maken met de Dog Activity Gambling Tower van het merk Trixie. Een plateau met daarop een soort koker en daarin weer aparte plateau’s. Kan je hem nog volgen? De bedoeling is dat Bruce de plateau’s in de koker met behulp van het touwtje uit de koker trekt. Hierdoor valt er steeds een snoepje naar beneden. Rondom de koker staan 3 kegels waaronder je ook een snoepje kan verstoppen. Het geheel staat op anti slip pootjes zodat hij niet weg glijdt. Volgens de omschrijving houdt dit spel de hond bezig en bevordert het de intelligentie.

En dan nu de hamvraag.. is het wat?

Zodra je de doos open maakt tref je een bouwpakket aan. Maar eigenlijk spreekt alles voor zich. Het grote zwarte onderdeel leg je op de grond neer en de doorzichtige koker klik je erin. Dat klikken gaat trouwens niet heel erg makkelijk. Ik was bang dat ik hem gelijk zou breken! Maar na wat geklungel zat hij eindelijk vast (hem weer los krijgen lijkt bijna onmogelijk. Maar dit is uiteindelijk ook gelukt haha). Vervolgens schuif je de plastic blauwe plateau’s in de koker en gooi je er via de bovenkant snoepjes in. Hierna heb ik nog wat snoepjes onder de kegeltjes verstopt en dan is de puzzel is klaar.

Natuurlijk hebben wij ook de camera erbij gepakt en een leuk filmpje voor jullie gemaakt:

Onwijs grappig he! Bruce lijkt net een kat, zo met die pootjes. In plaats van dat hij de blauwe plateau’s heel netjes aan het touwtje uit de koker trekt kiest hij ervoor om te graven in de koker haha. Grappig is dat het uiteindelijk nog werkt ook! Hetzelfde doet hij bij de kegeltjes. Pas na genoeg oefening kiest hij ervoor om de kegeltjes met zijn bekkie vast te pakken en op te tillen. De hondenpuzzel heeft Bruce zeker twintig minuten bezig gehouden. Hierna heb ik hem weer bijgevuld en ging hij het opnieuw proberen. Je merkt ook dat Bruce snel door heeft hoe iets werkt. Kan ook niet anders he, chihuahua’s zijn namelijk echt wel slim! Mensen moeten dat niet onderschatten, haha 🙂

De Dog Activity Gambling Tower van Trixie is wat mij betreft een leuke puzzel en erg geschikt voor je chihuahua. De toren is stevig genoeg om Bruce zijn gegraaf te doorstaan maar ik denk wel dat hij wel snel kapot is als een grote hond met veel meer kracht dit doet. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Deze puzzel kostte namelijk €19,99. Misschien een leuk idee voor een honden kerstcadeau? De Sint heeft hem gekocht bij Zooplus.

Hebben jullie hondenpuzzels voor je chi? En welke? Laat het me even weten via de comments!

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen