Bezoek aan kerst chihuahuadag te Rotterdam
07 december 2015 
3 min. leestijd

Bezoek aan kerst chihuahuadag te Rotterdam

Gisteren, op 6 december, bezocht ik de kerst chihuahuadag in Rotterdam, georganiseerd door Chihuahua Beauty Contest. Een hele ervaring! Benieuwd wat ik er van vond? En benieuwd naar de foto’s? Lees dan snel verder.

Net na de middag draaide ik mijn auto de Van Vollenhovenstraat te Rotterdam in. Door het geblaf en de overvloed aan baasjes was er geen twijfel mogelijk; ik was dichtbij! Iets verderop was voldoende plek om mijn auto te parkeren. Bruce werd intussen helemaal wild, hij zag zo veel chi’s! Dat begon goed dus. Op weg naar de parkeerautomaat kwam ik al een leuk iemand uit Pijnacker tegen waarmee ik in gesprek raakte (Sorry, ik ben je naam vergeten!). Ohja en tijdens dat ik parkeerkosten aan het betalen was (50ct per 9 minuten, echt bizar!) werd ik bekeurd door een vrolijke man in een geel jasje. Bedankt he! De man in kwestie heeft mij verzekerd dat ik de daadwerkelijke acceptgiro niet thuis ga ontvangen omdat het systeem een filter heeft speciaal voor mensen die net een kaartje hebben gekocht. Aangezien mijn vertrouwen in gemeente Rotterdam door eerdere issues al niet hoog is heb ik hier mijn twijfels bij, maar we gaan het zien.

Chihuahua Kerstmarkt RotterdamTerug naar de chihuahuadag. Want die was daar letterlijk om de hoek. Een mooie locatie, namelijk in het groot Handelsterrein. Normaal gesproken enkel een overdekte binnenplaats met leuke café’s en restaurantjes, nu omgetoverd tot een soort marktkoophal tjokvol met stands waar serieus ALLES voor chihuahua’s te verkrijgen is. Jasjes, manden, tassen, snoep, speelgoed en nog veel meer. En voor ieder wel wat wils. Ik moest stiekem wel heel erg grinniken om een soort driedelig kostuum speciaal voor een chi. Daar maak ik Bruce dus echt niet blij mee, hihi. Oh en ik ben verliefd geworden op de Cuddle Cups van Susan Lanci. Waar ik eerst dacht dat het gewoon een simpel, net iets te hoog geprijsd mandje was overweeg ik nu om er wel eentje aan te schaffen. Ze zijn zo zacht! En mooi afgewerkt. Ik weet zeker dat Bruce hier graag in zou kruipen. Tja, eerst maar eens even sparen dan want volgens mij is de goedkoopste al 70 euro…

Direct na binnenkomst heb ik Bruce opgetild. Al die mensen, kraampjes, hondjes en de harde muziek zorgde ervoor dat het geheel iets te veel indruk op hem maakte en hij toch graag even in m’n armen kwam zitten. Het was daarna wel even zoeken naar wat de beste route was om te lopen. Er waren namelijk zo veel mensen en wandelwagens dat ik het overzicht een beetje kwijt raakte. Wat een drukte! Maar aan de andere kant echt heel mooi om te zien dat dit soort evenementen zo druk bezocht worden door mensen die stuk voor stuk dol zijn op hun chi’s. Ik heb ze dan ook in alle soorten en maten gezien. En dan begint het ook een beetje te kriebelen bij me he… zal ik toch maar op zoek gaan naar een broertje of zusje voor Bruce? Haha.

Chihuahua Kerstmarkt RotterdamNadat ik een soort zijweg ingeslagen was stond ik opeens voor een afgezet gebiedje. Hier waren dus de keuringen! Erg leuk dat deze vrij toegankelijk waren voor alle chi’s, dus ook voor degene zonder stamboom. Dit maakt het geheel dus echt wat laagdrempeliger. Goed bedacht! Verder kon er vlak bij de ingang mee worden gedaan aan een bingo, begeleid door Henriette zelf. En uiteraard kwam ik ook wat bekenden tegen. Altijd leuk! Nadat ik iedereen gedag heb gezegd ben ik naar huis gegaan. En wat heeft Bruce hierna lekker geslapen. Hij was helemaal uitgeput door alle indrukken (en ik stiekem ook wel een beetje haha).

Ik heb gehoord dat er in totaal 2100 bezoekers zijn geweest. Wat een prestatie Henriette!

Heb jij ook de chihuahuadag bezocht? En zo ja, wat vond je ervan? Oh en nog meer mensen met boetes? Ik zag heel wat gele briefjes achter de ruiten liggen, oeps! Laat je reactie hieronder achter, ik ben erg benieuwd!

Het eerstvolgende chihuahua evenement is op 13 december in België. Meer events? Klik hier voor de evenementenkalender.

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen