Hondenspeeltuin Bello, Rotterdam
01 december 2015 
2 min. leestijd

Hondenspeeltuin Bello, Rotterdam

Daar is hij dan, de eerste review! En dat nog wel van een veelbesproken plaats in Rotterdam, namelijk de hondenspeeltuin!
Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst met kleine Bruce (zo’n 12 weken oud!) de hondenspeeltuin in Rotterdam bezocht. Via de hondenschool kreeg ik de speeltuin aangeraden als plaats waar ik Bruce goed en veilig op een goed omheind terrein kon laten socialiseren met andere honden. Spannend dat ik dat vond! Ik koos ervoor om het kleine hondenuurtje te bezoeken. Dit zijn speciale uurtjes, vaak 2 a 3 per week, waarop de speeltuin speciaal voor hondjes met een schofthoogte van minder dan 40cm geopend is. Natuurlijk kan je de speeltuin ook buiten deze speciale openingstijden om bezoeken. Houd er dan wel rekening mee dat dan ook grote honden toegestaan zijn.Chihuahua uurtje bij Bello

Het eerste bezoek aan de speeltuin was erg overweldigend voor de kleine man. Nadat ik entree betaalde (zo rond de 3 euro per hondje, check de website onderaan dit bericht voor de recente entreekosten) had ik al gelijk door dat Bruce het liefst om wilde keren en terug naar huis wilde gaan. Hij vond alle hondjes zo los om hem heen (honden mogen binnen niet aangelijnd zijn) erg spannend en hij kroop dan ook dicht tegen mijn been aan. En als klap op de vuurpijl liet Bruce zich ook nog eens flink horen als een hondje bij hem kwam kijken. Heel eerlijk? Ik dacht dus echt dat het nooit goed zou komen haha. Zeker toen het tweede bezoekje eigenlijk een beetje hetzelfde verliep!

Maar wees gerust, intussen kan ik zeggen dat het goed komt! Geef het alleen wat tijd. Na een bezoek of 4 viel het mij al op dat Bruce steeds iets verder bij mijn been vandaan durfde te lopen. En na een bezoek of 6 besloot hij lekker zelf op pad te gaan. Hij kreeg er zelfs plezier in en ging daadwerkelijk met andere honden spelen. Erg leuk om naar te kijken vanaf één van de overdekte zitplaatsen in de speeltuin. Ook ben ik geen moment bang geweest dat hij er vandoor zou gaan. Het terrein is namelijk helemaal omheind en de in- en uitgangen bestaan uit dubbele poorten waardoor daar de ontsnappingskansen verkleind worden.

Intussen is de speeltuin een plaats die ik met enige regelmaat, en vooral tijdens de kleine honden uurtjes, bezoek. Bello bestaat uit een enorme zandbak, losse snuffelstukjes met houtsnippers en een groot stuk betegeld terrein. Natuurlijk zijn er ook hondenspeeltoestellen aanwezig. Denk hierbij aan een tunnel, een wipwap en een heus zwembad! En voor ons als baasjes zijn er zitplaatsen en er is er de mogelijkheid om een hapje en/of drankje te kopen. Neem wel losgeld mee want een pinautomaat is niet aanwezig. Oh, en ik raad je aan nette kleding en hippe schoenen thuis te laten. Vanwege het zand en alle enthousiaste hondjes kan het namelijk voor komen dat je enigszins zanderig en onder de hondenpootjes thuis komt 😉

Naast de kleine honden uurtjes organiseren we vaak een uurtje speciaal voor chihuahua’s in de speeltuin. Benieuwd wanneer het volgende chihuahua uurtje plaatsvindt? Houd dan vooral chihuahuauitjes.nl in de gaten!

Meer informatie over de hondenspeeltuin? Kijk op http://www.hondenspeeltuinbello.nl

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen