Van deze bedelende chi kreeg ik tranen in mijn ogen
24 januari 2016 
in Dagboek
2 min. leestijd

Van deze bedelende chi kreeg ik tranen in mijn ogen

Deze week las ik een wel heel bijzonder en triest bericht over een chihuahua in Californie. Het maakt mij weer pijnlijk duidelijk dat er heel veel hondjes op de wereld zijn zonder baasje. En vooral omdat het in dit geval gaat over een chi, en ik dan gelijk denk aan mijn eigen lieverd, moest ik even slikken. Toch heeft het verhaal iets bijzonders. Ik deel het graag met jullie.

Op 9 januari stond Rose Gallardo geparkeerd bij een Mac Donalds in Los Angeles toen zij zag dat de dierenpolitie samen met een aantal omstanders een zwervende chihuahua probeerden te vangen. Ze probeerden het beestje al vanaf het begin van de ochtend te pakken te krijgen. Dit lukte maar niet, zelfs niet toen ze probeerden het beestje met behulp van voedsel te lokken.

Volgens Rose was het hondje erg slim en bleef het rennen over de parkeerplaats. Het begon gevaarlijk te worden toen het hondje bijna aangereden werd door een passerende auto. Ze besloot uit te stappen en te gaan helpen. De chi ging op zijn buik liggen en liet zich door haar optillen. De dierenpolitie volledig gechoqueerd achterlatend. Ze stonden versteld van hoe gehoorzaam de hond zich richting Rose gedroeg.

Ze gaf het hondje vervolgens aan de agent die hem mee nam naar het Baldwin Park Animal Shelter, een plaats vergelijkbaar met een asiel. Rose wilde zeker weten dat deze ‘sweetest precious baby’ snel een liefdevol thuis zou vinden en besloot het verhaal op Facebook te delen. Haar vriend John Hwang las deze post. Hij woont vlak bij het asiel en maakt vaak foto’s van de hondjes in de hoop dat ze op die manier sneller een thuis vinden. Hij besloot de chihuahua te bezoeken en ook foto’s van hem te maken.

John heeft een uur met de chi doorgebracht en maakte deze foto’s:

Bedelende chi

Bedelende chi

‘Eigenlijk was de hond best vriendelijk’ gaf John aan. ‘Maar hij ziet er ook erg rusteloos uit in deze kennel. Hij leek steeds te zoeken naar een uitgang.’

Nadat John een paar foto’s had gemaakt deed de hond iets wat hem erg verraste. De chihuahua ging op zijn achterpootjes staan, deed zijn voorpootjes bij elkaar en bewoog deze op en neer. ‘Het was net alsof hij bij me aan het bedelen was om hem te helpen’.

Bedelende chi

Eerst dacht John dat het toevallig gebeurde. Maar de chi bleef het volhouden. ‘Steeds liep het hondje op en neer in de kennel. Dan kwam hij naar richting mij en maakte de beweging opnieuw. Het raakte me enorm.’

John postte de foto’s op zijn Facebook pagina. De chihuahua zit nu bij het Los Angeles Department of Animals Care and Control en is klaar om geadopteerd te worden.

Bijzonder verhaal he! Wel erg herkenbaar, die bedelbewegingen. Voor jullie ook? Ik hoop dat deze kleine lieverd snel een liefdevol thuis vindt!

Bron: Huffington Post (engels)

Foto’s: John Hwang

Wil je dit verhaal delen met vrienden? Gebruik dan de buttons hieronder.

Over de schrijver
Mijn naam is Ester Gennisse en ik ben eigenaresse van chihuahuauitjes.nl In de zomer van 2018 besloot ik fulltime ondernemer te worden om zo volop te kunnen bouwen aan het chihuahua imperium waarmee ik o.a. toffe evenementen organiseer voor chihuahua's en hun baasjes.
Reactie plaatsen